luni, 13 decembrie 2021

Iată ce vă las autentic și adevărat


Cunoașterea lui Dumnezeu, ca Ființă absolută și inițială, una cu sinele nostru, nu poate fi realizată fără suferință, căci numai așa putem să ne convingem prin noi înșiși că dorințele de satisfacere senzorială și dependența ne aduc doar nefericire. A trebuit mai întâi să aflu Adevărul la nivel intuitiv și teoretic și abia după aceea să trec la partea mult mai dificilă a realizării lui în practică.
"Om înspre înger - Cartea întâi" și "A doua carte" au fost scrise înainte de a avea vreo dorință de afirmare personală (majoritatea fragmentelor din ambele cărți au fost notate pe hârtie cam în același timp, prin anii 2004-2005), învățături transmise parcă special pentru mine pentru a le avea spre orientare și conduită corectă. Dar dorința întrupată în iluzia lumii (Maya) și-a scos capul din starea latentă a animalului pus pe labe în prezența stăpânului și s-a alipit de oameni, de copii și de prieteni. Încercând să le ofer și lor acest nectar al fericirii obținut prin uniunea conștientă cu Divinitatea m-am uitat înspre ei și pe nesimțite, contemplându-i, le-am preluat slăbiciunile și iluziile. Astfel eu mi-am pierdut fericirea de toate zilele iar ei nu au devenit cu nimic mai buni...
Am înțeles atunci de ce iluminații din vechime spuneau, atunci când erau întrebați cum trebuie să procedam cu cei cuprinși de dorința de a-și satisface simțurile: "să nu-i vedem!". Ei știau că observarea acestora în viața cotidiană putea să producă o influență nefastă asupra noastră Știau, de asemenea, că dragostea de Divinitate, aceeași cu Conștiența de Sine, nu se poate dărui, ci doar poate fi obținută de fiecare om în interiorul său după foarte multă practică spirituală incluzând în primul rând viața ascetică, meditația și rugăciunea. 
Nu regret însă această tentativă, căci trebuia să experimentez iluzia lumii pe toate planurile posibile pentru a ajunge la concluzii stabile și puternice.
Tot ce am scris după "Om înspre înger - Cartea întâi" și "A doua carte" este atins de această iluzie, dar ce este consemnat în cele două cărți, în momentul când nici nu mă gândeam că le voi publica vreodată, este autentic și adevărat. Afirm asta cu tărie, mai ales acum după ce am pus în practică atât învățăturile lor cât și reversul, și dacă vreți un sprijin și un ajutor pentru recunoașterea Divinității luați-le cu voi în memoria voastră. Citiți-le în formă fizică! Tot ce ține de această lume robotică, care se prefigurează la orizont în sprijinul satisfacerii simțurilor, dar în dauna Spiritului, din care smartphonul si computerul sunt numai începutul, vor conduce în maxim câteva sute de ani la distrugerea speciei umane. Este inutil să spun mai mult pentru că această inerție și lăcomie a omului nu poate fi oprită.
Dar cel înțelept va face tot ce-i stă în putere să realizeze Divinitatea prin credință și lucru cu sinele, și nu prin cercetarea științifică care vrea să fure calitățile paradisului fără să le merite.
Cei care au ochi de văzut și urechi de auzit să le folosească!


Timp pentru a te bucura de fericire și viață

(in English below) Manifestarea este negreșit o proiecție a minții acționând prin intermediul atomului. Tot ce avem de aflat este cum să fim...