marți, 28 decembrie 2021

Legea divină a întrupării sufletelor (fragmente) - Partea a-I-a


Principiile elementare ale acestei legi se găsesc în filozofia Samkya sau sistemul Yoga la care eu, prin bunăvoința lui Dumnezeu, cel care m-a instruit să vă spun toate acestea am adăugat cele ce urmează.
Sufletele sunt picături din oceanul indivizibil al vieții. Deși pot fi purtate de un vehicul și în aparență rupte din acest ocean infinit și indestructibil ele nu pierd niciodată proprietățile absolute ale acestuia, putând exprima, în urma evoluției mijlocului de locomoție, singurul care poate evolua, toate principiile absolutului într-o persoană individuală cu nume și formă.
Pentru a respecta principiile divine ale corectitudinii absolute toate sufletele pornesc de jos preluând, ca vehicul de locomoție, cele mai primitive și mai inconștiente trupuri  care pot să existe. 
Este de la sine înțeles că după distrugerea vehiculului care îl poartă sufletul preia altul conform conștiinței și tendințelor dominante din cel precedent în cea mai bună versiune a sa. Din primele ameobe unicelulare a trecut în acarieni, apoi în nevertebrate, apoi în vertebrate, și în cele din urmă în om, unicul trup de pe Pământ din care sufletul poate trece în regnul energetic deoarece omul este animalul dominant pe planetă, poate să-și transmită cunoașterea de la o generație la alta și mai ales este dotat cu o inteligență superioară. 
Vă întrebați poate de ce sufletul trebuie să aibă un vehicul pentru a se deplasa, de ce nu o face în forma lui pură, spirituală?! Pentru că sufletul, ca particulă indisolubilă a Totului, în afară de faptul că este nenăscut, neschimbător, indestructibil și etern, mai este și imobil. Înțelepții din vechime au observat asta prin meditație transcedentală și comuniune cu natura, lucru pe care noi nu l-am fi știut niciodată fără ei. Pentru că noi,  încă din momentul când am început să fabricăm primele unelte și să ne atașăm de ele ne-am rupt de natură și de adevărul ei imanent. Cu atât mai greu este astăzi să observăm acest fapt pe masură ce am devenit tot mai atașați de tehnologie, aproape robotici, mai ales de când au apărut calculatorul și smartphonul. 
Așa cum am mai spus-o, din cauza acestei lăcomii pentru confort a trupului, mintea atașată lui a devenit leneșă și preferă să ia totul din memoriile cibernetice. Acum practic este prea târziu să se mai poată face ceva la nivel colectiv și în câteva sute de ani specia umană va dispare. Dar la nivel individual există timp și posibilități multiple de evoluție către un mijloc de locomoție mult mai rezistent si mai fiabil, alcătuit din energie pură, care odată obținut oferă sufletului dintr-un om trup din rândul îngerilor și al zeilor. 
Această muncă incredibilă, o adevărată minune atunci când este dusă până la capăt, nu se poate face în luxul și confortul marilor orașe, infestate până la refuz de tehnologie, ci doar în mijlocul naturii liniștite, prin muncă cu sinele, meditație și rugăciune, într-o viață austeră și siguratică. Viața calugărilor sihaștri, indiferent de religie, în spiritul Bhakti yoga și a Raja yoghinilor retrași în păduri sunt practic singurele posibilități. Este o încercare grea, mulți vor spune inumană, dar odată dusă până la capăt oferă o viață foarte lungă, dispariția bolilor, fericire și trăiri care în corpul uman abia dacă pot fi închipuite. Mai înainte am spus că "practic" distrugerea speciei umane în câteva sute de ani nu mai poate fi oprită, și am folosit acest cuvant - practic - cu bună știință, pentru că în fapt există o soluție prin care acest lucru monstruos poate fi oprit, dar calea este foarte grea și solicită conlucrarea unui numar foarte mare de factori. Despre acest subiect nu voi spune deocamdată mai mult, dar dacă va fi cazul și voi fi luat în seamă voi da amănunte la momentul cuvenit.
Este foarte probabil să trezesc din amorțire adversarii inerenți oricărei inițiative, altfel spus - diavolii, și să fiu apostrofat cu întrebari de genul: Ce argumente ai tu în favoarea a ceea ce spui?, Cum poți tu demonstra că toate cuvintele tale nu sunt altceva decât speculații fără niciun fundament real?! 
Mai există și posibilitatea de a fi înconjurat cu o pâclă de ignorare,  ceea ce s-a întâmplat deja până acum. Dar și asta face parte din voința Sufletului, adică a lui Dumnezeu, fapt ce poate fi prelungit până la momentul cuvenit. Desigur în fața acestei ofensive, venind din gura a milioane de tunuri, nu voi avea raspuns la toate, dar câteva elemente de sprijin pot evidenția încă de pe acum, după cum urmează. 
Fizica cuantică, o știință care se află în fapt la mijlocul distanței dintre mistică și matematică a realizat deja prin demonstrații solide de laborator, că un obiect, sau altfel spus realitatea fizică, nu poate să existe fără un observator care să o colapseze. Apoi, urmând aceeași linie de observații, s-a demonstrat ca admițând teoria Big Bangului cu privire la creația universului, ca să se întâmple toate acele reacții necesare apariție elementelor vieții la momentul cuvenit există una din 10¹²⁷ șanse. Cum vi se pare asta?... Raspunsul corect nu poate fi decât unul: Sufletul exista, este atemporal, indivizibil și indestructibil, poate fi numit Divinitate, și El o hotărât ca toate acestea să se întâmple prin Conștiința sa de Observator absolut spunând: Așa să fie! 
Și așa s-a creat lumina și "Dumnezeu a văzut că lumina este bună".
Și ca ultim argument în favoarea acestei Legi divine a transmigrație sufletelor îl am pe acela că așa vreau eu să fie, eu, Observatorul posedând Conștiință, eu cel fără de care acest univers nu ar avea formă și substanță, și vreau să fie așa pentru că așa este just și corect, ca toate sufletele să pornească de jos, ca însuși Dumnezeu, ca să se recunoască pe sine odată ce își începe procesul de manifestare, să treacă prin toate formele de viață posibile, ca să-și demonstreze sieși, căci altcineva în afara Lui nu există, că El este corect și drept, și nicio fărâmă din El nu poate să-L judece fără a intra în anulare.
Energia din mine pentru moment începe să pâlpâie, astfel încât despre acest subiect, extrem de sensibil și important, vă voi mai vorbi altădată, pe măsură ce sufletul meu, sinele meu, indivizibil de Dumnezeu, îmi va oferi noi revelații.


Timp pentru a te bucura de fericire și viață

(in English below) Manifestarea este negreșit o proiecție a minții acționând prin intermediul atomului. Tot ce avem de aflat este cum să fim...