Trinitatea alcătuită din Suflet - principiul de viață indestructibil, Conștiință - mintea posedând memorie și inteligență și Trup - vehiculul material cu simțurile, alcătuiesc Ființa. Anumite confuzii sunt inerente în tratarea acestui subiect extrem de delicat al întrupării sufletelor, pentru că oamenii sunt diletanți în acest domeniu, dar cu timpul, dacă specia umană va avea continuitate, realizând că manifestarea forțelor interioare este șansa lor de fericire și nicidecum dobândirea luxului și confortului prin tehnologie, atunci se va forma și un limbaj în care toate elementele vor fi clare. Veți observa anumite confuzii în dezvăluirile mele, pentru că acest limbaj nu este format și, de exemplu, uneori am numit omul cu sens de vehicul, sau trup, iar uneori cu sensul de ființă. Oricum trebuie să vă atrag atenția că simpla expunere intelectuală a subiectului și studiul lui științific, ca pe o problemă de fizică sau matematică, ar fi curată pierdere de vreme pentru voi. Ca acest proces al evoluției să poată continua cel mai important element este adorarea Ființei Divine - oceanul infinit și indestructibil al tuturor sufletelor, la început ca o entitate exterioară, iar cu timpul una cu sinele tău, așa cum veți trăi și înțelege mai târziu. Din acest motiv practica yoga, care începe cu închinarea în fața Divinității, adică cu trecerea în revistă a celor zece principii de conduită corectă, yama și niyama, și modul cum te-ai absolvit de ele în ultimile 24 de ore, este de o utilitate extraordinară.
După cum se știe, practica yoga completă este alcătuită din 8 părți - yama și niyama, asanele, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana și samadhi. Nu am să vă dau mai multe detalii despre ele aici, pentru că sunt numeroase cărți respectabile care pot să o facă, ci doar am să vă spun că această practică este cu adevărat izbăvitoare pentru toate ființele care au înclinații spirituale și realizează că scopul lor suprem este uniunea cu Dumnezeu.
Spre deosebire de alte practici, ele tratează armonios toate cele trei elemente ale ființei - Sufletul, prin reamintirea statutului lui de realitate indestructibilă și eternă, Trupul, prin exerciții fizice și exerciții de respirație, Mintea, prin retragerea de la obiectele ei, concentrare, meditație și extaz.
La fel, ritualurile din orice religie, viața de călugăr sihastru sau într-o mănăstire pot oferi, în mare parte, aceleași avantaje, drept pentru care eu le recomand cu căldură.
Despre traseul ființei umane până aici, spre a se cunoaște forma de viață inferioară prin care s-a trecut în viețile precedente, zodiile, atât cele occidentale, lunare, cât și cele chinezești, anuale, sunt de mare ajutor. Întâi trebuie să cercetați zodiile în care v-ați născut și dacă nu găsiți niciun element de rezistență specific speciei căutați mai departe. Este normal, pentru că zodiacele, european și chinezesc, cuprind doar 18 specii, pe când formele vertebrate de pe Pământ sunt în număr de aproximativ 60 de mii. De exemplu, unul din copiii mei se potrivește speciei zodiacale lunare în care s-a născut - taur, pe cand ceilalți doi, turturica și motănelul, s-au născut în zodia leului. Turturica însă este din aceeași clasă cu cocoșul, anul în care s-a născut după zodiacul chinezesc, iar motănelul este din familia felidelor asemeni leului. După cum vedeți, se pot face numeroase asocieri pe clase de vertebrate, ordine, familii, genuri și specii.
Trebuie să știți, de asemenea, că sufletul poate prelua un vehicul din formele de viață superioare, dar și inferioare, conform nivelului conștiinței atașate lui pe toată perioada manifestării cosmice. Din animal poate ajunge în om și apoi în îngeri și zei, dar și din aceștia din urmă în om și apoi în animale, dacă faptele o determină. Este bine de reamintit aici un mic fragment din Brihadaranyaka upanishad în care se spune că părintele vieții, Dumnezeu, în acel fragment simbolizat prin Prajapati (să nu vă poticniți niciodată în fața aparentei confuzii din textele religioase; întotdeauna să aveți în vedere ideea și nu cuvintele) i-a născut deopotrivă pe oameni, pe zei și pe demoni.
Adversarii, sau demonii, există cu adevărat în societatea noastră a oamenilor; sunt cei care au decăzut din regnul energetic datorită erorilor personale, dar oricând pot reveni înapoi prin meritele lor.
Cert este că aici ei sunt oameni cu abilități deosebite, formatori de opinie, oameni bogați, politicieni, oameni de știință, scriitori, vedete de televiziune, din cinematografie, din sport, din muzică s.a.m.d. Foarte mulți, în inerția lor trag specia umană în jos, alții însă dau semne de trezire și vor să facă ce este bun în ochii lui Dumnezeu-Universul pentru a redobândi corpul energetic.
Trebuie să vedeți, în cazul în care (mai) aveți abilități deosebite, dacă nu ați decăzut din regnul energetic, urmând să luați contact din plin cu plânsul și scrâșnirea dinților, ori vă aflați în specia umană de foarte mult timp și nu puteți evolua.
Un părinte bun, care a realizat că are copii care vin din lumile de jos, trebuie să le reamintească mereu trei lucruri: 1. Să-și îmbunătățească conștiința prin cunoaștere; 2. Să aibă grijă de trupul lor prin mișcare și exerciții fizice în fiecare zi, însoțite de o alimentație satvică; 3. Să aibă relații bune cu toate ființele, respectându-le și ajutându-le atât cât le stă în putere.
Eu asta le-am spus copiilor mei mereu dar, date fiind circumstanțele, rezultatele nu au fost mereu din cele mai bune, însă în același timp știu că toată această cicăleală pe care ei o detestă îi va ajuta sa iasă din mlaștina ignoranței, așa cum m-au ajutat si pe mine cuvintele tatălui meu, pe care nu le-am înțeles decât în zorii înțelepciunii.
Dacă despre un om se face referire la trecutul lui și se spun răutăți de genul: "Nu știi cine era ăsta?! - Un terchea berchea, un prost și un fraier, iar acum cine se dă?!" atunci să știți că acel om a evoluat și merită tot respectul nostru. Iisus a fost numit în batjocură "fiul tâmplarului", ca unul care nu are nicio șansă să-și depășească condiția. Piatra aruncată de zidari poate ajunge oricând în capul unghiului.
Insist să vă spun că religia și yoga sunt divine și numai prin ele noi, oamenii, putem evolua spre uniune cu Dumnezeu într-o viață pașnică și fericită.
De ce plantele nu suferă atunci când sunt recoltate pentru a fi consumate ca hrană?! - Ele trăiesc tot datorită unui suflet ce se află temporar în ele, dar cum nu sunt mobile nu tind spre evoluție, mulțumindu-se cu ceea ce sunt - verzi, înflorite și parfumate. Am motivele mele să cred că ori de câte ori un vehicul (trupul) se distruge din cauza unui accident sau a vârstei înaintate, sufletul ce-l locuia nu trece direct într-un vehicul nou, ci staționează o vreme în plantele liniștite. Tot în upanișade se dau detalii asupra procesului de revenire a sufletului într-un nou vehicul: Cerul, sau Dumnezeu, face ca lumina și ploaia să curgă, acestea hrănesc vegetația, omul o mănâncă, hrană se transformă în substanță seminală, apoi, prin uniunea dintre bărbat și femeie, se naște un nou vehicul.